Welkom

op de site van Christelijke Basisschool De Linde - Laag Zuthem.

U bezoek deze site mogelijk via een mobiel apparaat (telefoon, tablet) of een klein scherm / lage resolutie. De site layout en inhoud is geoptimaliseerd voor grotere schermresoluties.  U kunt de site nu raadplegen maar niet alle informatie is zichtbaar of wordt op de juiste manier gepresenteerd. Onze excuses hiervoor - de komende tijd zal ook de mobiele site verder worden geoptimaliseerd.

We raden u aan, als u alle inhoud en mogelijkheden van deze site te benutten om www.cbsdelinde.nl te bezoeken op een groter scherm (via computer of laptop)

 Onze school

 

Onze naam: ‘Vanuit een veilige basis groeien in kennis en vaardigheden.’

20180803 133100   Onze basisschool is opgericht in 1919 (!) onder de toenmalige naam School met den Bijbel met als bestuur de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs te Laag Zuthem. Vanaf 2000 is de naam De Linde aan de school verbonden. – Een naam, niet zomaar gekozen. De linde is namelijk een boom met een geschiedenis. Van oudsher geldt zij als een beschermer voor o.a. huizen en bronnen en is (waarschijnlijk) de oudste boom in Nederland. Bovendien bezit de linde over een groot herstelvermogen en weet als het ware zichzelf te vernieuwen. Het motto van onze basisschool is dan ook: ‘Vanuit een veilige basis groeien in kennis en vaardigheden.’

Naast de school heeft vroeger een lindeboom gestaan die in de oorlog gekapt is. Nu bieden de leilindes aan de voorkant van de school ons bescherming.


Positief herkenbaar: Christelijke basisschool

De afkorting ‘CBS’ staat voor Christelijke Basisschool. Betekent dit dat alleen Christelijke leerlingen welkom zijn bij basisschool De Linde? Zeker niet! De mate waarin er wordt lesgegeven met de Bijbel is minimaal. Zo wordt er 2,5 uur godsdienst- en levensbeschouwelijk onderwijs per week gegeven, maar de dagen worden niet gestart met het lezen van de Bijbel. We willen de waarden van het Christendom in deze tijd plaatsen en er in de klas naar handelen. Zonder een ‘opgeheven vingertje’, maar met liefde voor de kinderen ongeacht afkomst of religie.

De naam ‘Christelijke Basisschool De Linde’ staat voor christelijk onderwijs voor iedereen, al bijna een eeuw na de oprichting van de school mogen we hier nog steeds inhoud aan geven, komend vanuit de oude traditie, geven we de Bijbelse boodschap door in de tijd en de taal van nu. Samen met de ouders van de kinderen die de school bezoeken, geven we naast goed onderwijs inhoud aan de christelijke waarden en normen. We willen de kinderen in een veilige omgeving, met aandacht en waardering voor hun eigen talenten, laten opbloeien en groeien.

Een school in het dorp, voor het dorp, waar iedereen welkom is!

 

“Ook niet-christelijke ouders en verzorgers komen oriënteren vanwege de pedagogische insteek, normen en waarden en onze unieke onderwijsformule.”

 

Vragen over basisschool De Linde?

Neem per mail contact op met directrice Pleunie Schoonewelle via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag een intakegesprek aan om eens kennis te maken, inclusief rondleiding door de school.

Intakegesprek
CBS De Linde
Kolkweg 41
8055 PT Laag Zuthem
0529 - 49 75 08

directie.linde@ijsselrijk.nl
   logo ijsselrijk wit

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30