Welkom

op de site van Christelijke Basisschool De Linde - Laag Zuthem.

U bezoek deze site mogelijk via een mobiel apparaat (telefoon, tablet) of een klein scherm / lage resolutie. De site layout en inhoud is geoptimaliseerd voor grotere schermresoluties.  U kunt de site nu raadplegen maar niet alle informatie is zichtbaar of wordt op de juiste manier gepresenteerd. Onze excuses hiervoor - de komende tijd zal ook de mobiele site verder worden geoptimaliseerd.

We raden u aan, als u alle inhoud en mogelijkheden van deze site te benutten om www.cbsdelinde.nl te bezoeken op een groter scherm (via computer of laptop)

Onderbouw

Welkom op de pagina van groep 1, 2 en 3!

Onze mooie groep bestaat op dit moment uit 13 kinderen en twee leerkrachten: juf Jannie en juf Anja. Op maandag en dinsdag staat juf Jannie voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Anja. Op woensdag zijn de kinderen van groep 1 en 2 vrij en schuift groep 3 aan bij groep 4 en 5. In de loop van het jaar hopen we nog meer kinderen in groep 1 te verwelkomen.

De leerlingen van De Linde zijn gewend om met kinderen van alle leeftijden op te trekken en dat merken we in onze groepen. Een fijne sfeer, gemoedelijke omgangsvormen en een gezellige, rustige leeromgeving.

Met Villa Letterpret en Fred van de Rekenflat bieden wij onze lesstof speels en interactief aan. Alle kerndoelen op het gebied van taal, rekenen en motoriek worden op een manier aangeboden die passen bij het jonge kind. Ieder doel heeft een eigen representatie in de vorm van een handpop of een verkleedset. Vanaf de onderbouw leren de kinderen al aan welk doel ze werken.

Veilig leren lezen ‘Kim-versie’ is de methode die we gebruiken om onze kinderen in groep 3 zich het taal en lezen eigen te maken. Een geweldig complete methode waarmee we adaptief onderwijs kunnen bieden op een manier die bij deze leeftijdscategorie werkt. Op systematische wijze leren de kinderen woorden en zinnen, is er aandacht voor technisch lezen en vooral voor leesplezier! Daarnaast heeft de methode leerling-software waar de kinderen echt dol op zijn.

Leesplezier vinden wij ontzettend belangrijk op De Linde. Naast dat we graag gebruik maken van de Bibliotheek Op School (BOS), zorgen we ervoor dat de boeken op de boekenkar in de klas aansluiten bij het thema waar we over werken en bieden we geregeld een leesbevorderingproject aan. In onze themahoeken proberen we de kinderen zoveel mogelijk te prikkelen op het gebied van spel, taal en rekenen en vergroten hiermee de betrokkenheid.

• Er is aandacht voor buitenschoolse activiteiten zoals culturele uitstapjes.
• Voor groep 3 blijft er ruimte voor spelend leren. Hiermee wordt de overgang van groep 2 naar 3 versoepeld en verloopt vloeiender.
• Ouders worden geïnformeerd door midden van de Parro-app. Algemene, praktische en vakinhoudelijke zaken worden gedeeld.
• Contact met ouders is erg belangrijk en waardevol voor ons. Samen willen we het beste voor onze kinderen in de onderbouw!

 

CBS De Linde
Kolkweg 41
8055 PT Laag Zuthem
0529 - 49 75 08

directie.linde@ijsselrijk.nl
   logo ijsselrijk wit

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30