Welkom

op de site van Christelijke Basisschool De Linde - Laag Zuthem.

U bezoek deze site mogelijk via een mobiel apparaat (telefoon, tablet) of een klein scherm / lage resolutie. De site layout en inhoud is geoptimaliseerd voor grotere schermresoluties.  U kunt de site nu raadplegen maar niet alle informatie is zichtbaar of wordt op de juiste manier gepresenteerd. Onze excuses hiervoor - de komende tijd zal ook de mobiele site verder worden geoptimaliseerd.

We raden u aan, als u alle inhoud en mogelijkheden van deze site te benutten om www.cbsdelinde.nl te bezoeken op een groter scherm (via computer of laptop)

Middenbouw 

Welkom in groep 4 en 5 van De Linde; dit schooljaar een gezellig groepje van 9 kinderen. Op maandag en dinsdag staat juf Karen voor de groep, op woensdag juf Jannie (met groep 3/4/5) en op donderdag en vrijdag juf Janneke.

Naast juf Karen en juf Janneke is juf Martine ook vaak in onze groep te vinden. Zij is onze onderwijsassistente en begeleidt vaak (groepjes) kinderen in en buiten de klas.

De belangrijkste waarden in onze klas zijn veiligheid, respect, betrokkenheid, zelfstandigheid en gezelligheid. Aan het begin van het schooljaar hebben wij hierover samen met de kinderen nagedacht en onze klassenregels opgesteld.

Onder veiligheid en respect verstaan wij dat iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt in de groep. Wij hebben respect voor elkaar en wij zien er met z’n allen op toe dat niemand in de klas zich alleen hoeft te voelen.

Wij proberen onze lessen op zo’n manier vorm te geven, dat elke leerling hierbij betrokken is. In een combinatieklas wordt een groot beroep gedaan op de zelfstandigheid van de leerlingen. Leerlingen leren zo om vraagstukken eerst zelf proberen op te lossen of even naast zich neer te leggen. Daarna komt juf je altijd helpen. Wij stimuleren de zelfstandigheid van de leerlingen bijvoorbeeld door met een weektaak te werken. Op de weektaak staan taken welke de leerling afgerond moet hebben. De kinderen moeten hiervoor zelf (leren) plannen en afwegingen maken. Omdat er niet altijd direct een beroep op meester of juf gedaan kan worden, leren wij ook om elkaar te helpen en samen te werken.

We werken met rekenen (vanaf groep 3) op een Chromebook. De kinderen krijgen net als anders klassikaal of in groepjes de uitleg van de rekenstof. De verwerking hiervan wordt niet op papier, maar digitaal gemaakt. Het voordeel van deze digitale software is dat wij als leerkrachten in een oogopslag kunnen zien hoeveel er gemaakt is, waar de fouten zitten en op welk onderdeel de leerling uitvalt. Zo kunnen wij moeilijkheden makkelijker aanpakken.

 

CBS De Linde
Kolkweg 41
8055 PT Laag Zuthem
0529 - 49 75 08

directie.linde@ijsselrijk.nl
   logo ijsselrijk wit

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31