Welkom

op de site van Christelijke Basisschool De Linde - Laag Zuthem.

U bezoek deze site mogelijk via een mobiel apparaat (telefoon, tablet) of een klein scherm / lage resolutie. De site layout en inhoud is geoptimaliseerd voor grotere schermresoluties.  U kunt de site nu raadplegen maar niet alle informatie is zichtbaar of wordt op de juiste manier gepresenteerd. Onze excuses hiervoor - de komende tijd zal ook de mobiele site verder worden geoptimaliseerd.

We raden u aan, als u alle inhoud en mogelijkheden van deze site te benutten om www.cbsdelinde.nl te bezoeken op een groter scherm (via computer of laptop)

ONS TEAM

Meesters en juffen in de Onderbouw, Middenbouw en Bovenbouw

Basisschool de Linde heeft klassen in de onderbouw (groep 1, 2 en 3), middenbouw (groep 4 en 5) en bovenbouw (groep 6, 7 en 8). Kenmerkend aan onze school is de kleinschaligheid van de klassen, wat ook deel uitmaakt van onze unieke onderwijsformule met eigen normen en waarden. Het team die deze schoolcultuur elke dag weer in stand houden, zijn natuurlijk onze collega’s!

“De drempel van ons lokaal is laag. We staan altijd open voor een praatje.”

[foto]
Martin Tempelman

Directeur |

directie.linde@ijsselrijk.nl

[foto]
Mieneke Aalbers

Intern Leerlingbegeleider
ib.linde@ijsselrijk.nl 

 • Omdat ik van ‘samen’ en van ‘persoonlijk’ hou en het mooi vind om te zoeken naar kansen, lijkt De Linde mij een fijne plek.

  Naast het werk dat ik bij jullie op ga pakken, ben ik ook IB-er op de Goede Herderschool in Wapenveld. Daar woon ik ook, samen met Gerrit mijn man en onze jongens Jesse en Micha.

  Verder zet ik mij ook vanuit mijn eigen bedrijfje Spring & Spark graag in voor kinderen en hun ouders, bijv. door het geven van de ‘Blij met mij!’ training, samen met Ineke.  Via Driestar Educatief doe ik klussen als onderwijsadviseur Relaties en seksualiteit en via Intraverte kom ik in verschillende klassen om te werken aan een veilig groepsklimaat. Kortom: ik hou van werk en zoek liefst naar manieren om verschil te maken voor kinderen, vooral als het gaat om hun sociaal emotionele ontwikkeling en weerbaarheid. Mijn geloof in God en wie we door Zijn genade mogen zijn, speelt daarin ook een belangrijke rol.

  Gelukkig blijft er ook nog tijd over voor mijn gezin en ontspanning. In mijn vrije tijd wandel ik lekker door het bos met onze hond. Of vind ik het heerlijk om op of bij het water te zijn. We boffen dan ook maar dat we heel regelmatig een weekend in Friesland of aan de Noord- Hollandse kust door kunnen brengen. Als het geen buitenweer is, ben binnen lekker creatief bezig, of vind ik het leuk om met ons vieren een spel te doen.

[foto]
Jannie de Bruijne

Leerkracht onderbouw 

janniedebruijne@ijsselrijk.nl 

 • Mijn naam is Jannie de Bruijne.
  Ik ben leerkracht voor de hele basisschool, maar mijn voorkeur gaat uit naar de kleuters en groep 3. Ik heb destijds na de Havo bewust gekozen voor de kleuterleidstersopleiding met als extra aanvulling de lagere school. Vele jaren heb ik met plezier een grote groep kleuters mogen begeleiden.
  Daarna heb ik ingevallen voor diverse groepen. Ook in de bovenbouw. Toch ligt mijn hart bij het werken met jonge kinderen.
  Een paar jaar geleden heb ik de opleiding “Specialist Jonge Kind ”afgerond. Nu werk ik, samen met mijn duo collega Anja, met veel plezier in de onderbouw. We werken vanuit het spel, vanuit een rijke leeromgeving. De kinderen leren spelenderwijs. Ze genieten, en leren steeds meer dat ze zelf invloed hebben op wat ze leren. Door plezier te hebben met elkaar en fijn met elkaar al spelend te leren, ontwikkelen de kinderen zich meer en meer. Ik hoop dat ik nog veel kinderen op De Linde mag begeleiden.

[foto]
Anja Visscher

Leerkracht onderbouw

anjavisscher@ijsselrijk.nl 

 • Loopbaan in het onderwijs
 • 1990 - 2005 leerkracht basisonderwijs, onderbouw in Dalfsen

  2005 - 2020 invalkracht groep 1 – 8 verschillende scholen in de regio

  Sinds 2021   leerkracht op De Linde, groep 1,2,3


  Ik heb hart voor:

  - Jonge kinderen

  - Recht brengen in deze wereld


  Ik geniet van:

  - Ons gezin

  - Schilderen

  - Lezen

  - Goed gesprek

[foto]
Karen Hazebroek

Leerkracht middenbouw

karenhazebroek@ijsselrijk.nl 

 • Mijn naam is Karen Hazebroek en ik ben sinds september 2017 werkzaam op De Linde.

  Op De Linde sta ik op maandag en dinsdag voor groep 4/5. Het werken in deze middenbouwgroep is erg leuk. Ik geniet er elke dag van. Het is een gezellige klas, waar altijd ruimte is om even gezellig te kletsen of voor een grapje tussendoor. De kinderen zijn erg nieuwsgierig en komen met de leukste en interessantste vragen, opmerkingen en ideeën. Dit zie ik ook terug in de Da Vinci lessen, onze zaakvakken methode. Het is erg leuk om te zien hoe enthousiast de leerlingen aan de slag gaan met onderzoeksvragen en het bijbehorende themawerkstuk.

  Ik vind het leuk om naast de gewone vakken af en toe andere leerzame activiteiten/projecten te doen met de leerlingen en ons samen te verwonderen over de dingen om ons heen.

  Ik hoop samen met mijn duo-collega Janneke een fijne, open en veilige sfeer in te klas te creëren: het staat immers voorop dat de kinderen zich op hun gemak voelen bij ons in de klas.

[foto]
Janneke Blok

Leerkracht middenbouw

jannekeblok@ijsselrijk.nl 

 • Sinds september 2012 ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Eerst via verschillende invalpools, o.a. voor Federatie Veluwezoom en IJsselstreek. Soms duurde het invalwerk een dag of een paar dagen, maar vaker een paar maanden, denk aan een zwangerschapsverlof of ziekteverlof. Daardoor heb ik kennis gemaakt met veel verschillende visies op onderwijs. In vrijwel alle groepen heb ik lesgegeven, je zou kunnen zeggen dat ik een allround leerkracht ben. En nu mag ik de leerkracht zijn van de kinderen van groep 4/5 van De Linde!

  In mijn vrije tijd ben ik betrokken bij het tienerwerk in de kerk en volg ik een opleiding Omgaan met Verlies, Kinderen en Jongeren. Ik wandel graag en als er natuurijs ligt, dan ben ik vaak op het ijs te vinden.

[foto]
Jaap Kunst

Leerkracht Bovenbouw

jaapkunst@ijsselrijk.nl 

 • Als leerkracht bovenbouw ben ik dagelijks met de groepen 6, 7 en 8 bezig. Ik vind het belangrijk om veel naast de kinderen te kunnen staan, in plaats van alleen erboven. Zeker op het persoonlijke vlak. Coachend, bijsturend waar gewenst of nodig, in plaats van heel directief zeggen hoe ik vind dat het moet.

  Ik woon in IJsselmuiden, ben getrouwd en heb twee kinderen gekregen. Inmiddels loop ik alweer geruime tijd rond op De Linde, hiervoor heb ik ook andere kanten van onderwijsland gezien. Zo heb ik onder andere in het speciaal onderwijs gewerkt, op het VMBO en zelfs buiten het onderwijs als kerkelijk jongerenwerker. Mijn onderwijsloopbaan begon echter, direct na het halen van mijn PABO-diploma, in Afrika, in het verre Mozambique.

  In mijn vrije tijd ben ik regelmatig druk voor of met de jongeren van onze kerk.

[foto] 

Martine Bovekerk

Onderwijsassistente

martinebovekerk@ijsselrijk.nl 

 • Mijn naam is Martine Bovekerk en ik ben sinds 2017 aan het werk op De Linde. In 2017 heb ik op het Menso Alting College in Zwolle mijn diploma voor onderwijsassistent mogen behalen. Na de zomervakantie mocht ik gelijk aan het werk hier op De Linde! In alle groepen mag ik mijn bijdrage leveren. Soms neem ik een groep over van een collega en krijgen zij les van mij, soms ben ik in de klas om een handje te helpen. Het is erg leuk om zo schoolbreed te werken en betrokken te zijn bij alle leerlingen.  Naast mijn werk als onderwijsassistent volg ik op dit moment nog de HBO-studie tot Toegepast Psycholoog. Een opleiding die erg goed bij mij past, omdat ik het gedrag van anderen en de reden daarvan erg interessant vind. In 2022 hoop ik hiervoor mijn diploma in ontvangst te kunnen nemen.

[foto]
Joke Gerrits

Schoolschoonmaakster

 • Loopbaan
 • Volgt nog
 • Volgt nog

[foto]
Niels Hoekman

Leerkracht

 • Loopbaan
 • Volgt nog
 • Volgt nog

 

Meer weten over de leerkrachten of het personeel van basisschool De Linde?

Dat kan! De drempel van ons lokaal is laag. Onze collega’s staan altijd open voor een praatje op het schoolplein of in de klas. Wel raden we aan om vooraf even een afspraak te maken via bovenstaande mailadressen. Op die manier kan elke collega het gesprek zo fijn en efficiënt mogelijk maken tussen de reguliere schoollessen door. Alleen een mailcontact met een leerkracht is natuurlijk ook gewoon mogelijk.Intakegesprek

CBS De Linde
Kolkweg 41
8055 PT Laag Zuthem
0529 - 49 75 08

directie.linde@ijsselrijk.nl
   logo ijsselrijk wit

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30