Welkom

op de site van Christelijke Basisschool De Linde - Laag Zuthem.

U bezoek deze site mogelijk via een mobiel apparaat (telefoon, tablet) of een klein scherm / lage resolutie. De site layout en inhoud is geoptimaliseerd voor grotere schermresoluties.  U kunt de site nu raadplegen maar niet alle informatie is zichtbaar of wordt op de juiste manier gepresenteerd. Onze excuses hiervoor - de komende tijd zal ook de mobiele site verder worden geoptimaliseerd.

We raden u aan, als u alle inhoud en mogelijkheden van deze site te benutten om www.cbsdelinde.nl te bezoeken op een groter scherm (via computer of laptop)

Bovenbouw

Groep 6/7/8 is een vrolijke, enthousiaste klas met 16 leerlingen; 6 in groep 6, 2 in groep 7 en 8 in groep 8. Of om een andere verdeling te maken: we hebben 12 meiden en 4 jongens. Onze leerlingen komen grotendeels uit Laag-Zuthem zelf, maar enkelen komen ook uit omliggende plaatsen. De hele week heeft de groep dezelfde meester.

In groep 6/7/8 zijn de leerlingen bezig met de laatste fase van hun basisschoolcarrière. Dat vertaalt zich naast de gewone vakken als rekenen, taal, spelling etcetera, in de oriëntatie op (en het kiezen van) de middelbare school en het afscheid van de basisschool. Er wordt veel geoefend om je eigen zaakjes te regelen en een goede planning te maken en goede samenwerking te leren hebben. Natuurlijk is de afscheidsmusical of een filmproject ook een onderdeel hiervan. Daarnaast gaan we 1x per twee jaar op kamp met de groepen 7 en 8.

We werken voor de zaakvakken met de methode Da Vinci- Samen op aarde. Dit is een geïntegreerde en groep doorbrekende methode die thematisch werkt en leerlingen aanspreekt op hun eigen talenten, creativiteit en eigenaarschap van het leerproces.

In onze klas is overleg heel belangrijk. Er zijn veel dingen mogelijk, zolang er maar overlegd wordt. Overleg met elkaar, overleg met de leerkracht of overleg met bijvoorbeeld de directie of IB-er. De kinderen leren hiervan samenwerken en, indien nodig, compromissen sluiten. Het hierbij geldende motto blijft: “Je hoeft niet altijd elkaars vrienden te zijn, maar je moet wel altijd met elkaar kunnen samenwerken.” De sfeer in de klas is prettig en open. Daar werken ook alle kinderen aan mee. Zolang er respect voor elkaar blijft, is een grapje op de juiste tijd altijd mogelijk.

CBS De Linde
Kolkweg 41
8055 PT Laag Zuthem
0529 - 49 75 08

directie.linde@ijsselrijk.nl
   logo ijsselrijk wit

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31